Holt Romania

FUNDATIA DE CONSULTANTA SI SERVICII SOCIALE PENTRU COPII SI FAMILII

Holt Romaniaistoricechipaprograme si serviciiproiecte in derularepublicatiicontactnoutatipovesti de cazpozeFormare

 

WORKING TOGETHER FOR EARLY DEVELOPMENT IASI SI VASLUI

Proiect finantat de catre Reprezentanta UNICEF in Romania

Aprilie 2007 – aprilie 2008

 

Proiectul WTED intenţionează să creeze un model pentru asigurarea condiţiilor dezvoltării timpurii a copiilor din mediul rural, punând accent pe dezvoltarea unor practici care să integreze serviciile sociale, medicale şi educaţionale. Totodată, intervenţiile propuse vizează împuternicirea principalelor entităţi responsabile în protecţie şi îngrijirea copilului, respectiv familia şi comunitatea locală. De aceea, viziunea proiectului este aceea de a pune împreună eforturile depuse la nivel local pentru monitorizarea şi sprijinirea gravidelor, precum şi asigurarea unui suport comunitar familiei pentru păstrarea şi dezvoltarea copilului în familie. Astfel, dincolo de integrarea serviciilor medicale, sociale şi educaţionale este vizată şi implicarea membrilor consiliilor consultative comunitare în sprijinirea acestui proces. Totodata, in fiecare dintre comunitati vor fi organizate cursuri de educatie parentala cu parinti.

Obiectivele proiectului

  1. Dezvoltarea şi integrarea serviciilor medicale, sociale şi educaţionale la nivelul comunităţii pentru susţinerea dezvoltării timpurii a copilului.
  2. Implicarea comunităţii locale, a consiliilor consultative comunitare pentru realizarea unui proces de sprijin a familiilor cu copii de vârstă mică.
  3. Implicarea ambilor părinţi în dezvoltarea timpurie a copilului ca semn al perspectivei holiste de abordare a familiei.
  4. Modificarea atitudinilor, dezvoltarea abilităţilor parentale şi îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe al părinţilor privind dezvoltarea timpurie a copilului în cadrul programului de educaţie parentală.
  5. Acompanierea părinţilor prin intervenţii individuale şi de grup pentru experimentarea şi consolidarea unor comportamente benefice şi stimulative pentru dezvoltarea timpurie a copilului.
  6. Prevenirea abandonului nou nascutilor in maternitate prin servicii de informare, consiliere si sprijin material (Bun Venit Bebelusule!)

 

Locul de desfăşurare:

Comunele: Cotnari, Scobinţi şi Holboca (Judeţul Iaşi)

Comunele: Gârceni, Puşcaşi şi Deleşti (Judeţul Vaslui)

Rezultate obtinute :

- 480 părinţi care au copii de vârstă mică au participat la cursurile de educaţie parentală

- 720 părinţi au participat la intalnirile de grup (programe de informare)

- 400 nou nascuti au beneficiat de sprijin pentru externare din maternitate (Bun Venit, Bebelusule)

- aproximativ 600 de familii au beneficiat de servicii medico-sociale

- aproximativ 1200 de copii au fost impactaţi de activităţile proiectului

- membrii celor 6 consilii comunitare consultative au fost impactati de proiect

 

 

CENTRU DE CONSILIERE ŞI INFORMARE PENTRU PĂRINŢI ŞI COPII   

Proiect implementat de SPAS Navodari cu finantare Phare

 In acest proiect, Holt Romania – FCSSCF, partener al SPAS Navodari,  a organizat si sustinut in anul 2007, 6 cursuri complete de educatie parentala si a realizat Ghidul pentru părinţi.

Obiectivul proiectului:

Crearea şi dezvoltarea unui sistem de servicii sociale adaptate nevoilor populaţiei, capabil să asigure incluziunea socială a categoriilor vulnerabile şi creşterea calităţii vieţii persoanei.

 Rezultate obtinute:

-          60 de parinti participanti la cursurile de educatie parentala,

-          150 ghiduri pentru parinti realizate, multiplicate si distribuite.

 

     

 

In cadrul aceluiasi proiect, in anul 2008 Holt Romania – FCSSCF va organiza inca 4 cursuri de educatie parentala.

 

 

PROIECT: COMPLEX REGIONAL DE SERVICII SOCIALE PENTRU PARINTI SI COPII 

La inceputul anului 2007, Holt Romania – FCSSCF a inceput constructia primului complex de servicii sociale pentru copii si parinti din sud-estul Romaniei.

Complexul, construit in totaliate din fonduri atrase de catre Holt Romania de la sponsori externi si din Romania, este localizat in cartierul Tomis Nord pe un teren de 300mp, atribuit in folosinta gratuita de catre Consiliul Judetean Constanta. Complexul are in componenta un Centru educational pentru parinti si copii, format din 2 sali de conferinta si un Centru social format din birouri si cabinete de specialitate.

 

 

  arhiva noutati: 2006 / 2007